Home ->  Events ->  Eco-Label Campaign

 ARCTE B&B Eco-Label Campaign

Română  

 

Eco label Eticheta ecologică a Uniunii Europene (Floarea Europeană) , creată de Comisia Europeană în 1992, este o schemă unică de certificare pentru a ajuta consumatorii să distingă produsele şi serviciile verzi, care nu afectează mediul. Eticheta ecologică comunitară nu se acordă pentru alimente şi produse medicale.

Este o schemă facultativă, concepută să încurajeze afacerile să comercializeze bunuri şi servicii cu un impact redus asupra mediului şi pentru consumatorii europeni - inclusiv cumpărătorii publici şi privaţi - să le identifice uşor.

Ecoetichetarea este o activitate care are ca scop stabilirea unui sistem voluntar de acordare a etichetei ecologice pentru produse cu impact minim asupra sănătăţii umane şi a mediului, pe parcursul întregului ciclu de viaţă al produsului.

Eticheta ecologică este un simbol grafic, şi /sau un text descriptiv aplicat pe produs sau ambalaj, într-o broşură sau alt document informativ care însoţeşte produsul şi care oferă informaţiile necesare cu privire la criteriile ecologice ale produselor oferite pe piaţă.

Scopul introducerii etichetei ecologice este de a promova produsele care au un impact redus asupra mediului, etichetarea ecologica fiind o acţiune voluntara.

În România, pentru implementarea schemei de etichetare ecologică, a fost înfiinţată Comisia Naţională pentru Acordarea Etichetei Ecologice, organ consultativ cu rol în luarea deciziilor privind acordarea etichetei ecologice.

În conformitate cu Regulamentul Nr. 1980/2000 al Parlamentului şi Consiliului European din 17 iulie 2000 privind stabilirea schemei de acordare a etichetei ecologice comunitare, transpus in legislaţia românească prin HG nr. 189/28.02.2002 (abrogat prin) HG nr. 236/07.03.2007 , privind sistemul revizuit de acordare a etichetei ecologice comunitare, categoriile de produse vizate pentru etichetare ecologică sunt:

Strategia de implementare a etichetei ecologice europene in cadrul Asociatiei Romane pentru Cazare si Turism Ecologic - "BED & BREAKFAST" (ARCTE B&B), pentru anul 2007 este prezentata aici. (pdf 170 kb)

Campania de promovare a etichetei ecologice in Romania, initiata de Asociatia Romana pentru Cazare si Turism Ecologic - "BED & BREAKFAST" (ARCTE B&B), este prezentata pe site-urile:

www.eticheta-ecologica.ro
www.etichetaecologica.ro
www.eco-label.ro
www.eco-label-turism.ro


Tourist Requested Information Form Tourist Satisfaction Evaluation Form B&B Location Evaluation Form

  Wherever you may travel, you are at home! Top  
 
© ARCTE B&B 2007     Web Design: SmartNet Software
Site Map