Acasa ->  Certificari ARCTE B&B

CERTIFICARI ARCTE B&B ROMANIA

English 

 

  Asociatia Romana pentru Cazare si Turism Ecologic - "BED & BREAKFAST" a fost infiintata in anul 2001, conform Hotararii Judecatoresti nr. 99/PJ/2001.
  Tinand cont de directiile care s-au conturat in Comunitatea Europeana in privinta extinderii si de drumul inceput de tara noastra in scopul integrarii in Uniunea Europeana; constituirea Asociatiei este un raspuns la un fenomen larg raspandit in intreaga lume economica: organizarea sub un brand, inregistrarea sub o marca.

  In anul 2001, pe data de 28 noiembrie, Asociatia Romana pentru Cazare si Turism Ecologic "Bed and Breakfast" a inregistrat la OSIM produsul B&B, precum si logo-ul "Esti acasa oriunde vei calatori", protejandu-si astfel brandul si marca, conform Dovezii Disponibilitatii Denumirii nr. 3702. In temeiul legii nr 84/1998, marca B&B a fost inregistrata si a obtinut protectia pe teritoriul Romaniei pe termen de zece ani de la data de 28 11 2003.
  Prin inregistrarea marcii B&B, Romania apare pe lista tarilor in care exista produsul B&B, atat de intalnit in tarile occidentale.

   Marca de Produs "Bed and Breakfast"  

  Asociatia Romana pentru Cazare si Turism Ecologic a ales drept produs turistic "BED AND BREAKFAST" (cazare si mic dejun)- B&B, in vederea redescoperirii naturii si a traditiilor de catre turistii romani si straini.   Cunoscut in trecut sub denumirea de "Casa de Oaspeti", brand-ul "Bed and Breakfast" face distinctia dintre sederea intr-o casa particulara si cea dintr-un han, motel sau hotel.

Conceptul B&B se refera la oferta de cazare si mic dejun in case private, care asigura un confort familial ca alternativa la cazarea obisnuita din hoteluri, referindu-se la un mediu propice calatoriilor de afaceri, vizitarea locurilor istorice, culturale sau recreationale.
  "B&B" reprezinta un sistem de cazare care implica managementul de familie. Totodata, el poate include si alte tipuri de structuri de primire turistica: apartamente mobilate, camere de inchiriat, restaurante care ofera si cazare, case de vacanta, camere de cazare oferite de manastiri, camping-uri, hoteluri.
Certificatul marcii
de produs B&B

   Logo-ul "Bed and Breakfast"  

  "B&B" raspunde cresterii cererii turistice din ultimii ani si demonstreaza ca in turismul romanesc, aceasta forma de turism s-a manifestat din totdeauna, prin oferirea ospitalitatii de catre localnicii din mediul rural, urban, atat de la munte, cat si de la mare. Adoptarea termenului de "B&B" si a logo-ului asociat a devenit o necesitate deoarece:

 • defineste concis serviciul oferit si sectorul de turism vizat;
 • se adreseaza unei categorii turistice ce prezinta o dezvoltare rapida;
 • facilitatile oferite de B&B nu pot fi acoperite de turismul traditional;
 • ofera o mai mare libertate de actiune turistului.
Certificatul
Logo-ului B&B

   Certificarea Sistemului de management al calitatii ISO 9001:2001  

  Cerinta de implementare a sistemului de management al calitatii este parte componenta a acquis-ului comunitar si se inscrie in Programul National de Aderare a Romaniei la UE.

  In aceasta sens, Asociatia Romana pentru Cazare si Turism Ecologic - Bed and Breakfast (ARCTE - B&B) reprezinta singura asociatie non-profit (ONG) care a dezvoltat si implementat un sistem de management al calitatii propriu, pe baza cerintelor standardului SR EN ISO 9001:2001.

  La data de 13.05.2004, CERTIND - cel mai performant organism de certificare din Romania, a certificat ca Asociatia ARCTE B&B are documentat, implementat si mentinut un Sistem de management al calitatii, conform standardelor ISO 9001:2000 si SR EN ISO 9001:2001, in domeniul de activitate cu cod CAEN 911, respectiv domeniul turismului, al marcii proprii, de consultanta si clasificare in domeniu (Certificat nr. 016/2004, cu o valabilitate de 3 ani).

 • Declaratia Presedintelui ARCTE B&B referitoare la calitate
 • Certificatul
  ISO 9001:2001
  ARCTE B&B

  Formular solicitare informaţii turişti Chestionar evaluare satisfacţie turişti Formular apreciere servicii locaţii B&B

    Eşti acasă, oriunde vei călători! Sus  
   
  © ARCTE B&B 2007     Web Design: SmartNet Software
  Site Map