Acasă ->  Ştiri ->  28.06.2007

28.06.2007 - CONCLUZII la a 3-a īntālnire MASTERPLAN TURISM (27.06.2007)

 

Cea de a 3-a īntālnire a Comitetului de Evaluare a Master Planului de Dezvoltare a Turismului Romānesc, care s-a desfasurat in data de 27.06.2007 la Hotel Crowne Plaza, Bucuresti, a avut ca invitati de onoare pe dl. Ovidiu Silagy - Ministru al MIMMCTPL si d-na Lucia Morariu - Secretar de Stat in MIMMCTPL.

Participantii la expuneri si dezbateri au fost membrii echipei de experti internationali ai OMT coordonata de dl. Richard Batchelor, ai echipei de experti romāni coordonala de dl. Octavian Arsene, Director General la Directia Generala Dezvoltare si Relatii Internationale si alti invitati, reprezentanti ai unor institutii si organizatii cu activitate in domeniul turistic.

Aceasta actiune a fost precedata de alte evenimente ce fac parte din contextul planificat al elaborarii Master Planului de Dezvoltare a Turismului Romānesc pentru perioada 2007-2026 si anume *:

2006

 • Iulie - Primele demersuri ale Autoritatii Nationale pentru Turism referitoare la colaborarea cu Organizatia Mondiala a Turismului in vederea elaborarii Master Planului
 • August - septembrie - Prima vizita de evaluare a situatiei actuale a turismului romanesc, efectuata de reprezentantii OMT, concluzionata cu un prim raport
 • Octombrie - decembrie - Precizarea termenilor contractuali si incheierea contractului de colaborare intre ANT si OMT

  2007
 • Ianuarie: - Misiune comuna a coordonatorului de proiect impreuna cu reprezentantul OMT
 • Iunie: - Prezentarea spre dezbatere a raportului final

  Pasii urmatori:
  2007

 • Iulie: - Prezentarea raportului final

  Activitati ulterioare:
 • Validarea documentului prin semnarea lui de catre factorii responsabili in evaluarea si aprobarea primului Master Plan
 • Promovarea Master Planului in diferite regiuni si judete cu sprijinul personalului angajat in activitati turistice si al asociatiilor profesionale, al autoritatilor locale si al agentiilor de dezvoltare regionala.
 • Constituirea comitetului de implementare.

  * Material preluat din Prezentarea d-lui Cristian Diaconescu - Autoritatea Nationala pentru Turism, "Ecoturism si Arii Protejate", cu ocazia Seminarului international "Dezvoltarea Durabila a Turismului in Centrul si Estul Europei, ce a avut loc in cadrul UNWTO European Meeting de la Vilnius (Lituania), 28 feb.-1 martie 2007.

  In acest context se situeaza materialele prezentate pe site-ul ARCE B&B si va supunem atentiei rezultatele intalnirii din data de 27 iunie a.c., sub forma unor scurte note ale asociatiei:

 • Anexa A. Observatiile ARCTE B&B pe marginea materialelor supuse dezbaterii.
 • Anexa B. Concluziile dezbaterilor in grupurile de lucru, prezentate de moderatori. Concluzii finale.

  ARCTE B&B va completa lista de observatii in decurs de o saptamana cu comentariile primite de la membrii si partenerii asociatiei si le va transmite catre ANT.

  La jumatatea lunii iulie va fi disponibilizata de catre ANT varianta finala a documentelor.

  ARCTE B&B va elabora un document de implementare a acestui Master Plan ca document programatic specific asociatiei.

  Dorim sa inregistram cat mai multe comentarii si propuneri ale colaboratorilor nostri pe care sa le transmitem catre ANT. Multumim anticipat!


 • Formular solicitare informaţii turişti Chestionar evaluare satisfacţie turişti Formular apreciere servicii locaţii B&B

    Eşti acasă, oriunde vei călători! Sus  
   
  © ARCTE B&B 2007     Web Design: SmartNet Software
  Site Map